Anti-inbraakoefening politie Rhenen met Burgernet

vrijdag 2 oktober 2015

Rhenen - In de week van 5 oktober wil de politie met mensen die wonen in de omgeving van de Korenbloemstraat de handen ineen slaan om één of meer “inbreker(s)” aan te houden. Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken.

De politie organiseert regelmatig realistische oefeningen, maar nu worden voor de eerste keer de bewoners in Rhenen actief gevraagd om mee te doen. 1-1-2-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan en dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Bewoners van de Korenbloemstraat en de directe omgeving wordt gevraagd de komende week alert te zijn op verdachte situaties en 1-1-2 te bellen als zij iemand zien die zich verdacht gedraagt. Om via Burgernet mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maurik | 112 alarmeringen Maurik | Goedkoop Tanken in Maurik | Supermarkten in Maurik | Weerbericht Maurik