Onderzoek naar diefstal via babbeltruc

zondag 27 maart 2016

Tiel - De politie zoekt getuigen van een diefstal zaterdagmiddag rond 13.20 uur in een (aanleun)woning aan de Gasthuislingelaan. Een onbekende man deed zich voor als politiemedewerker en werd daarop binnengelaten door een 84-jarige bewoonster. Hij vroeg meteen naar sierraden en geld en overdonderde de vrouw. De dader ging er met diverse sierraden te voet vandoor, hij stak de weg voor de woning over in de richting van winkelcentrum Westroijen.

De 84-jarige vrouw zag tijdens de diefstal nog kans om een deur te openen en om hulp te roepen, maar tevergeefs. Zij bleef ongedeerd maar mist enkele horloges en meerdere sierraden. Een dochter van de vrouw waarschuwde de politie die meteen ter plaatse kwam voor onderzoek. Er is een aangifte opgenomen en in de directe omgeving werden enkele achtergelaten zaken teruggevonden. Uit het eerste politieonderzoek bleek dat de man bij meer woningen had aangebeld en zich daarbij onder meer had voorgedaan als medewerker van de woningbouwvereniging.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

Getuigen die de man zaterdagmiddag hebben gezien bij de woningen aan de Gasthuislingelaan, hebben zien weglopen richting winkelcentrum Westroijen of andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Tiel, telefoonnummer 0900-8844.

De volgende tips kunnen helpen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een babbeltruc.

Voor uitgebreide tips en informatie over babbeltrucs, kijk hier.

2016148685

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maurik | 112 alarmeringen Maurik | Goedkoop Tanken in Maurik | Supermarkten in Maurik | Weerbericht Maurik