Scooterrijder rijdt in op agent

vrijdag 14 april 2017

Maurik - De politie heeft donderdagmiddag 13 april een 39-jarige man uit Maurik aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Prinses Marijkelaan te hebben ingereden op een politieagent.

Agenten zagenrond 16.15 uur  tijdens hun surveillance op de kruising van de Homoetsestraat met de Buitenweg een snorscooter rijden. Toen de bestuurder de agenten zag ging hij er vandoor. De agenten reden achter hem aan en sommeerden hem te stoppen. De bestuurder voldeed niet aan dit bevel en ging er vandoor. Een van de agenten zette lopend de achtervolging in en zag dat de scooterrijder vanaf een erf bij een woning aan de Prinses Marijkelaan de weg wilde oprijden, hierbij reed de scooterrijder zonder vaart te minderen recht op de agent af. Door weg te springen voorkwam de agent dat hij werd aangereden. 

De scooterrijder wist in eerste instantie te ontkomen, maar nadat de agenten verschillende mensen vroegen om ook naar de scooterrijder uit te kijken en door de inzet van WhatsApp groepen kwamen meerdere meldingen binnen van mensen die de scooterrijder hadden gezien. Enige tijd later werd de snorscooter aangetroffen op de Rijnbandijk en niet lang daarna kon de bestuurder, een 39-jarige man uit Maurik, worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De snorscooter is in beslag genomen.

 

2017168740

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Maurik | 112 alarmeringen Maurik | Goedkoop Tanken in Maurik | Supermarkten in Maurik | Weerbericht Maurik